Ud at se
En helt særlig planteskole

 

13 DSC 6282

Hos Anne Marie, Lønbæk Planteskole, er der mulighed for at finde ualmindelige planter til kolonihaven.

 

13 DSC 6280Over årene har Anne Marie udviklet en planteskole, der ikke går 12 på dusinet af. Den ligger på Morrevej 10 i Holstebro. Det har den gjort siden 1988/1989, men der er sket meget siden starten på dette sted. Først og fremmest er der ikke faste åbningstider. Man griber telefonen, 97 43 56 46, eller sender en mail, info@loenbaek.dk, hvorefter man aftaler, hvornår man kan komme forbi.

 

Sjældne planter


Der er kun et par planteskoler i Danmark, der har så mange specielle planter. Og det bedste af det hele er, at de er afprøvet, så de som regel trives godt under de danske himmelstrøg. Der kommer hele tiden nye planter til. Der indkøbes fem eksemplarer af de nye planter, så der er mulighed for at se, om de trives. Hvis de udvikler sig godt formerer Anne Marie planterne, så der i løbet af nogle år er et vist antal så de kan komme på sortimentslisten. Også private byttes der planter med.
Planterne kan købes over internettet og de sendes overalt i EU. Uden for EU er for besværligt på grund af papirarbejdet.

 

Demonstrationshave

Demonstrationshaven ligger omkring gården, er på to ha og de ældste træer i haven er helt tilbage til 1850, fra den oprindelige have. Den er fyldt med sjældenheder og mange af planterne, der er til salg i planteskolen, kan ses i fuldt udvokset udgave i haven. Haven er åben for arrangementer.

 

Mindelund

Der er ligeledes en mindelund fyldt med planter fra afdøde planteskoleejer Erik Kristensen. Han døde i 2005 og i 2006 åbnede mindelunden med ca. 240 af hans planter. Også denne mindelund er åben for arrangementer.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 4/2014

 

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk