Ud at se
Kolonihaver i Frederikshavn

23 Kaeret DSC 3355

En af fordelene ved de årlige konsulenttræf er, at de finder sted rundt omkring i landet. I 2013 gik turen til Frederikshavn, hvor der besøgtes to haveforeninger, der hver især har deres helt eget særpræg.

Lille Bangsbo

23 Lille Bangsbo DSC 330223 lille Bangsbo DSC 3304H/F Lille Bangsbo har 42 haver, og vi var her inde at se et halmhus, alene opført af træ, halm, hønsenet og strandsandsmørtel. Huset havde kostet en stor arbejdsindsats og 35.000 kr. til materialer. Resultat: et snurrigt hus med mange skæve detaljer og stor fantasi.

 

Kæret


23 Kaeret DSC 3353

23 Kaeret DSC 3351H/F Kæret er den største haveforening i Frederikshavn med 235 haver anlagt i 1969. Foreningen har et godt samarbejde med kommunen, et stort flot foreningshus med fine møbler man fik billigt fra Gymnasiet. Haverne har sommervand og der er mulighed for at få indlagt elforsyning. Der må bygges op til 60 m2. Haverne er varige. Formanden, Henrik Jensen, og eks-formand, Bent Kruse, samt kasserer, Kaj Hansen, bød velkommen og fortalte om foreningen, hvorefter der var havevandring til bl.a. Bents og Torbens haver.
Hans Preisler, Havebladet 2/2013. Fotos: Grethe Bjerregaard

 

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk