Havens problemer
Filtsvampmycelium

Iagttagelse: Der vokser svampe tæt på jordoverfladen omkring rødderne, og der opstår afblegede og gule, undertiden rødlige partier i græsplænen.

Græsset svækkes hvor der er angreb samtidig med at græsplænen får et kedeligt udseende.
Årsagen: Det er forskellige svampe der er på spil, de kaldes under et græsfiltsvampe. De er ikke direkte sygdomsfremkaldende, de lever på rester af gammelt græs, afklip og andet planteaffald ved jordoverfladen. Hvis plænen ikke er passet godt, har svampene mulighed for at danne vandafvisende lag i affaldet og det får græsset til at tørre ud.
Hvad kan gøres: Sørg for luft i græsoverfladen ved udluftning og opkradsning og fjern ukrudt og mos. Klip græsset jævnligt, så det kan nå at omsættes. Ligger der afklippet græs i totter, skal det fjernes. I yderste konsekvens kan det blive nødvendigt at efterså.
Jann Poulsen, Havebladet 2/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk