Havens problemer
Goldfodsyge

Iagttagelse: Der kan af og til være problemer med at græsplænen ikke ser pæn ud. Bl.a. breder afblegede pletter sig på plænen. Svampebelægninger kan ses blandt de visne græsrødder, der er brune, og det kan også ses på græssorter med udløbere.
Årsagen: Det er en svamp som kan gøre stor skade, og som angriber græsplæner engang i mellem. Når det forekommer er det ærgerligt, da den gør stor skade på rødderne, især hvis det er en græsplæne, som består af fine græsser. Det ses især på plæner der er anlagt på kalkrig jord. Svampeangrebene kan også ses når græsplæner har fået kalk, så kalk er ikke altid af det gode for græs. Et reaktionstal omkring neutral, pH 7, bør tilstræbes.
Hvad kan der gøres: Der er ingen nem bekæmpelse. Fjern angrebne partier og ca. 10 cm af jorden under det angrebne græs. Fyld op med frisk muldjord og så nyt græs. Kalk ikke jorden.
Jann Poulsen, Havebladet 2/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk