Havens problemer
Sørgemyg i stueplanter

Det sker jævnligt, at der pludseligt dukker små, sorte insekter op omkring jordoverfladen hos stueplanter, især om vinteren.

Der er oftest tale om sørgemyg, og som navnet siger er der tale om en lille myg, ca. 3 mm lang. Den skader ikke planterne, men kan naturligvis være irriterende, når der er mange nok. Larverne lever i de øverste lag af jorden, er hvidlige med tydeligt sort hoved og lever primært af alger og svampe, men også her gælder, at hvis der er mange nok, kan de gnave af planternes rødder og dermed svække planterne, der bliver mere modtagelige over for svampeangreb. Sørgemyggene ses oftest, hvor der er stor fugtighed i jorden, så det bedste man kan gøre er at holde jordoverfladen forholdsvis tør. Det gøres fx ved at vande planterne fra underskålen, så vandet suges op fra bunden. For at holde stor fugtighed om planterne om vinteren kan de grønne dele fugtes med en vandforstøver. Sørgemyg ses i alle potteplanter, hvis forholdene er gode for dem.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 5/2015

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk