Havens problemer
Gardenia åbner ikke knopperne

24 DSC 0304 august 2007 Handelspladsen Gardenia

Gardenia har meget smukke og stærkt duftende blomster, men ofte sker det, at knopperne ikke åbner sig eller de falder af.

Gardenia er en plante, det ikke er helt let at få til at lykkes. Forkerte lysforhold, temperatur, vanding eller luftfugtighed kan være årsag. I stuen skal Gardenia have det så lyst som muligt og en temperatur mellem 20 og 23 °C er ideel, så det passer til mange stuer. Gerne noget køligere om natten. En placering ved en radiator er ikke ideel. Hvis det er nødvendigt, kan planten placeres på nogle flade sten i en underskål med vand, som så fordamper op omkring bladene. Jorden holdes jævnt fugtig og der bruges kogt vand, da den er en surbundsplante. Hvis Gardenia stilles ud om sommeren bør den stilles et sted, hvor der ikke er direkte sol.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 5/2015

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk