Havens problemer
Bedebladlus

24 hestebønne valsk bønne Wesselsminde have 25

Iagttagelse: i Løbet af sommeren kan ses tætte kolonier med sorte 2 mm lange insekter. De kan sidde i store mængder på skudspidser og på undersiden af bladene.

Angreb kan ses på mange planter som valsk bønne, artiskok, Tropaeolum, Dahlia og valmuer. Planter som angribes svækkes og hos valsk bønne udvikles bælgene ikke. Om foråret kan der på træagtige buske som kvalkved og pibeved (Philadelphus, uægte jasmin) ses angreb, der resulterer i at bladene krøller.
Årsag: Det er en bladlus der svækker angrebne partier.
Hvad kan der gøres: Det er vigtigt at holde øje med planterne. En kraftig vandstråle kan spule lusene væk, det er vigtigt at spule på bladundersiden. Ved at bruge vand skånes de naturlige fjender som mariehøns, svirrefluer og ørentviste. Insektsæbe kan også bruges.
Jann Poulsen, Havebladet 4/2015

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk