Havens problemer
Irisrust

Iagtagelse: På bladene udvikles der efterhånden mange små, orange til gule, hævede pustler. De er omkring 1 mm lange og linseformede.

 

De vokser lidt hvorefter de brister og der frigives en mængde orange til gule sporer. Blade, som bliver ramt, misfarves. Først bliver de gule og er angrebet alvorligt bliver bladene brune og visner. De voldsomste angreb og ødelæggelser ses på de ældste blade.
Årsag: Det er en svamp som forårsager angrebet. Svampen trives bedst på meget blødt bladvæv og i særdeleshed i regnfuldt vejr.
Hvad kan der gøres: Det er hen på sommeren at infektionen er værst og derfor klarer planten sig som regel, da det ikke går voldsomt ud over væksten i planten. Fjern straks alle stærkt angrebne blade. Nogle år kan svampen fremkomme tidligere, men bekæmpelsen er altid at fjerne angrebne blade.
Jann Poulsen, Havebladet 4/2015

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk