Havens problemer
Hvorfor revnet tomater?

En gang imellem kan det ske, at man ikke får vandet tomaterne helt lige så meget som de har brug for. Hvis man så beslutter sig for at rette op på det og give dem en ordentlig tår vand, kan man næste dag måske se, at de modne frugter er revnede.

Det skyldes at tomaterne har optaget en mængde vand, der også kanaliseres ud i frugterne. Her er der ikke spalteåbninger, så frugterne kan kommer af med overskudsvandet som bladene kan, da de er fyldt med spalteåbninger, hvorfra vandet fordampes. Resultatet er at trykket blive så stort i frugten, at skallen revner. Frugterne kan sagtens spises, men der bliver stor risiko for at der dannes indfaldsveje for svampeangreb, der har gode forhold i saften i revnen.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 4/2015

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk