Havens problemer
Hvad er kræntning i druer?

Hvad ordet kræntning kommer af, er ikke til at sige, men det bruges om vindruer, der minder om rosiner, selv om de sidder på planten.

De smager surt og vandet og de kan skifte farve fra at være blå til at blive rødlige og fra at være grønne til at blive gennemsigtige. Der er ikke tale om angreb af hverken sygdomme eller skadedyr men om dyrkningsmæssige forhold, herunder store temperaturforskelle, problemer med næringsoptagelse, evt. vandmangel i de nederste jordlag. Temperaturen er det svært at gøre noget ved, når man ikke har et temperaturreguleret væksthus til sin rådighed. Hvis det er vandmangel kan man forsøge at lade en vandslange løbe længe på jorden med en svag stråle vand, så jorden bliver grundvandet. De ”forkerte” druer fjernes fra planten, så de ikke danner angrebsmuligheder for svampe og bakterier.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 4/2015

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk