Havens problemer
Hindbærsnudebille i Jordbær

Iagttagelse: Ses på hindbær men især på jordbærplanter. Den kunne lige så godt hedde jordbærsnudebille. Der ses nedhængende, afbrækkede blomsterknopper der senere vil falde af.

Årsagen: En snudebille er årsag til at blomster og stængler skades. Snudebillen er 2-3 mm lang, sort, hedder Anthenomus rubi. Den voksne snudebille lægger æg i blomsterknoppernes indre, hvor de ernærer sig. De forpupper sig i frugtanlæggene, der bliver ødelagt. Den voksne snudebille overgnaver stænglerne halvvejs, hvorefter de knækker over og blomsterknopperne visner.
Hvad kan der gøres: Det er sjældent nødvendigt at gøre noget, da ikke alle blomster bliver ødelagt. De voksne dyr overvintre under visne blade eller jordklumper, så disse kan fjernes, og derved minimere skaden.
Jann Poulsen, Havebladet 3/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk