Havens problemer
Frostskade

Iagttagelse: Bladene er brune eller sorte og ser svedne ud, de kan helt sygne hen og visne. Det er især bladene nær skudspidserne der er udsatte. Nye skud nær frostsvedne partier kan visne ned.

Ind imellem kan ses isolerede partier på ellers sunde skud, som visner ned.
Årsagen: Frost. Skader ses på sarte planter, men også hvor væksten er gået for tidligt i gang om foråret. Når blomsterknopperne har åbnet sig, kan forårsfrosten gøre stor skade. Det ses især hvor planter står opad en mur og opvarmes af morgensolen. Fersken, der er espalieret, blomstrer tidligt med risiko for skade af nattefrost.
Hvad kan der gøres: Planter, som nemt bliver frostskadet, skal placeret med omhu i kolonihaven. Sarte planter (planter der er espalierede eller står op ad en mur der opvarmes af morgensolen) kan beskyttes med fiberdug, hessian m.v. som placeres, når der er risiko for nattefrost.

Jann Poulsen, Havebladet 5/2013

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk