Havens problemer
Vindskade

Iagttagelse: Bladene ser svedne ud, ikke mindst bladrandene. Oftest ses skaden i den ene side, der hvor vinden kommer fra, den fremherskende vind i området.

Ud over bladene kan blomsterne også tage skade og se kedelige ud. På udsatte områder, hvor vinden er saltmættet, er skaderne størst; det kan resultere i nedvisning, i værste tilfælde at planten går ud. Kraftig vind på udsatte steder kan gøre planterne skæve, kronen vokser væk fra den dominerende vind.
Årsagen: Vinden. Hvor der er træk og vindtunneller kan det gå helt galt.
Hvad kan der gøres: Det er vigtigt at sørge for læ. Vent med at plante sarte planter til der er skabt læ. Planter kan beskyttes på vindsiden med grangrene medens de er nye. Der kan også opsættes træhegn, pileflethegn o. lign. til at bremse vinden. Er haven udsat for kraftig vind, vælges kun vindhårdføre planter.
Visner grene bør fjernes, ellers kan de blive angrebet af sekundære sygdomme og på sigt skades planterne yderligere.
Jann Poulsen, Havebladet 5/2013

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk