Havens problemer
Egern som skadedyr

Iagttagelse: Egern kan i mange tilfælde være et fornøjeligt dyr at se futte rundt omkring i haven. Det kan også være årsag til ærgrelser.

De kan grave blomsterløg op og de æder gerne krokus og tulipanløg. De kan æde blomsterknopper og skudspidser. Derudover tager de nødder, jordbær og frugt fra frugttræer. Endvidere kan de skrælle barken af træer hvor ahorn og bøg er særlig udsatte. Fjernes barken hele vejen omkring et træ, ja, så går træet ud.
Årsag: Egern er oftest et problem hvor kolonihaven har en skov til nabo.
Hvad kan gøres: Oftest må der tyes til dækning med net af frugtbærende og blomstrende buske, bl.a. Magnolia og kamelia. Netbuer skal være af tråd (hønsenet) da egern har gode tænder og nemt bider gennem plast. Har man problemet med egern er det også nødvendigt at dække løgvækster med en eller anden form for ståltrådsnet.
Jann Poulsen, Havebladet 5/2013

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk