Havens problemer
Floksmeldug

Iagttagelse: Flere gange i løbet af sommeren kan der på staudefloks ses en hvid, pulveragtig svampebelægning.

Den udvikles på bladenes overside, i vise tilfælde også på bladundersiden. Ved kraftige angreb kan bladene blive forvredne, rynkede, i nogle tilfælde gule og visne. Også på grenene kan ses en hvid, pulveragtig belægning,.
Årsag: Det er en meldugsvamp Sphaeroteca fuliginea, der danner talrige sporer, og som spreder sig med vandstænk eller vinden. Meldugsvampen kan overvintre i knopper men kan ikke leve på dødt materiale. Angreb af meldug hæmmer planten i vækst og planten får et grimt udseende.
Hvad kan der gøres: På en våd og tør jord og i fugtig luft har svampen gode betingelser for at sprede sig; derfor er det vigtigt at planten ikke mangler vand. Ved vanding skal der ikke vandes på bladene, det kan øge smittespredningen.
Det er vigtigt straks at fjerne angrebne blade, ligeledes angrebne blomster og grene. Der kan evt. forsøges at sprøjte med hvidløgsekstrakt.
Jann Poulsen, Havebladet 2/2013

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk