Havens problemer
Løggråskimmmel

30 loegskimmel scan0002

Inficerede løgskæl på spiseløg bliver lysebrune, bløde og halvgennemsigtige. Der udvikles en tæt, grå svampebelægning over de angrebne steder.

Vævene begynder at tørre ud, så det nærmest ligner mumier. På angrebne partier, især på det øverste al løget, udvikles hårdføre hvilelegmer (kaldet sklerotier); de kan blive flere millimeter lange.
Årsag: Det er en svamp, som kan overleve i form af sklerotier på planteaffald fra løg og løst i jorden, når de er faldet af løget. Infektionen spredes ved sporer. Oftest opdages symptomerne først under oplagringen.
Hvad kan der gøres: Køb kun sætteløg fra pålidelige forhandlere. Det er let at indslæbe indficeret materiale. Dyrk ikke løg på samme sted mere end 2 år i træk. Skab gode dyrkningsforhold, som giver hårde og velmodnede løg. Giv ikke kunstgødning efter midsommer. For megen kvælstofgødning giver problemer. Sørg for at løgene er jævnt og tilpas vandet.
Røde og gule løg er mindre modtagelige end hvide løg.
Undgå at beskadige løgene ved optagning og opbevar dem tørt.
Jann Poulsen, Havebladet 1/2016

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk