Havens problemer
Skjoldlus på vin

21 DSC 0009 Juni 2007 vindruer

Der kan gemme sig mange skjoldlus i vinens brune bark.


Der kan gå lang tid før skjoldlus opdages på en vinranke, for de brune skjolde falder næsten i et med barken. Når først lusene har barrikaderet sig under skjoldene er det svært at komme til dem, så det bedste man kan gøre er at fjerne så mange af dem som muligt og derefter behandle med insektsæbe flere gange med 3-5 dages mellemrum. Den meget trævlede bark på en vinstok er ideelle opholdssteder, så derfor bør trævlerne fjernes, evt. med en stiv børste. Lusene lægger æg under skjoldene og når de er klækkede bevæger larverne sig ud på bladene, hvor de suger saft fra undersiden af bladene før de igen bevæger sig ind på de træagtige dele for at etablere sig under skjoldene. I larvestadiet er lusene lettere at bekæmpe, så hold øje med planterne efter løvspring, hvor æggene klækkes.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 1/2016

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk