Havens problemer
Bakteriekræft

Skarpt afgrænsede områder på barken bliver indsunkne. Er barken såret kan der optræde harpiksagtig slim (gummiflåd).

 

Det er træer af Prunus (stenfrugtfamilien) som angribes. Angreb ses tydelig på kirsebær, mindre på blommer.
Knopper i spidsen af angrebne grene forbliver lukkede eller bladene folder sig ikke ud. De visner senere pga. barkringningseffekt, der fremkaldes af den voksende kræft. På hovedgrene som angribes bliver bladene små.
Årsag: Forskellige bakterier angriber, nogle går på kirsebær og blomme, andre på abrikos, fersken, kirsebær og blomme. Infektion fra bakterierne sker normalt i vådt, blæsende efterårsvejr, men også i fugtigt forårsvejr kan de nye skud og blade angribes og bakterien kan brede sig til veddet. Vedinfektion sker gennem barksår som f.eks. beskæringssår, frostrevner eller bladar.
Hvad kan der gøres: Så snart sygdommen er opdaget fjernes alle angrebne grene tilbage til sundt ved. Sygdommen kan ikke bekæmpes med kemi.
Jann Poulsen, Havebladet 5/2015

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk