Havens problemer
Revner i æbler

Revner på oversiden af æbler ses oftest i stilkenden, der kan undertiden opstå flere revner. Sådanne revner kan heles og der dannes et korkagtigt lag.

Hvis revnerne opstår når frugten er mere moden, kan det resultere i at sekundære organismer, som gul monilia (svamp) kan trænge ind og æblet bliver uanvendelig.
Årsag: Ujævn vandforsygning er det mest almindelige. Det er skiftet mellem lange tørkeperioder og fugtige perioder. Revnerne opstår, når træet pludselig får vand til vækst og vokser hurtigt i en periode, især midt- og sensommer.
Hvad kan der gøres: Det er vigtigt med regelmæssig vanding, så træet vokser i en jævn rytme. Det kan være et problem på tørre jorde. Et godt jorddække kan medvirke til, at rødderne konstant har en tilpas fugtighed.
Jann Poulsen, Havebladet 5/2015

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk