Havens problemer
Knopfald

Blomsterknopperne dannes i fuld størrelse men falder af, selvom de, og i det hele taget planten, ser sunde ud.

Årsag: Når blomsterknopperne dannes, og vi er inde i en tør periode, er flere planters blomsterknopper tilbøjelige til at falde af på grund af tørke. Der er forskel på planters modtagelighed, Rhododendron er meget følsom over for tørke når knopperne skal videreudvikles. Ganske få dages tørke sidst på sommeren, når knopperne dannes, kan gøre stor skade. Hvis planter dyrkes i krukker og potter er risikoen for udtørring større. Gødes sent i vækstsæsonen (efter forsommeren) kan det resultere i knopfald det følgende forår.

Hvad kan der gøres: Det er vigtigt altid at sørge for at planterne har vand nok. Vand jævnligt og grundigt. Jord og jordblandinger bør aldrig tørre helt ud. Gød ikke senere end midsommer. Læg et jorddække på jorden, så rødderne beskyttes mod udtørring.
Jann Poulsen, Havebladet 5/2015

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk