Havens problemer
Viklerlarver på nåletræer

På gran (Picea) og ædelgran (Abies) kan der i løbet af sommeren ses sammenspundne nåle og inde i spindet ses en larve. Larven æder af nålene eller minerer dem, hvorved nålene gulner og falder af.

Årsagen: Forskellige viklere er de skyldige. Grannålevikleren ses i juli til september. Larverne er 1 cm lange, grøngule med brunt hoved og længdestriber på ryggen. Ædelgranvikleren ligner meget grannålevikleren, men her ses angrebene allerede i juni.
Hvad kan der gøres: Intet, i enkelte år er der store angreb, året efter ses ingen skadedyr. Ved små nåletræer i kolonihaven kan larverne fjernes og destrueres. Larverne fortsætter til nye nåle når de har spist de igangværende nåle. Fuglekasser kan opsættes, larverne er fin fugleføde.
Jann Poulsen, Havebladet 4/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk