Havens problemer
Løgskimmel

Bladene bliver grå, visner og falder sammen. Det kan se ud som om bladene er "kogt". Ved at se nærmere på bladene, kan der ses en tæt, hvidlig, let fnugget svampebelægning.

En svamp Alternaria, som er sekundær, kan skjule svampen, som er årsagen. En forrådnelse, som man ikke lige opdager, kan udvikle sig og gå ned i løget og gøre stor skade. Kommer angrebet tidligt på sæsonen, vil det resultere i en svækkelse af løgets størrelse.
Årsagen: En svamp Peronospora destructor er den skyldige, som er meget almindelig i fugtigt og varmt vejr.
Hvad kan gøres: Vigtigt omgående, når angreb opdages, at sørge for at der er luft mellem planterne, god luftcirkulation skal der til. Det kan være at der skal reduceres i planterne,og ukrudt skal fjernes totalt. Riv sygt plantemateriale sammen og fjern det omhyggeligt sidst på sæsonen.
Jann Poulsen, Havebladet 4/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk