Havens pleje
Planteshop.dk

Planteshop.dk går i dag aktivt ind i kampen om at gøre vores haver økologiske, bæredygtige og sneglefri.

Det er svært at dyrke sin have, hvis den er inficeret af dræbersnegle f.eks. En tidlig indsats giver det bedste resultat, især hvis man er flere naboer sammen, idet sneglene breder sig fra have til have. Sneglefri Ferramol er et effektivt sneglemiddel, som består af jernfosfat og et lokkestof af hvedemel. Jern og fosfat er naturligt forekommende i haverne, og fugle, pindsvin og andre dyr tager ikke skade af midlet. Drys et tyndt lag, hvor du har observeret snegle hver 3.-4. uge efter behov. Man kan også bruge Kakao flis som er lette og sprøde skaller fra kakaobønner og indeholder Theobromin og koffein, som holder sneglene væk. Brug dem som bunddække i potter, krukker og bede, hvor man ikke vil have snegle.
Planteshop.dk markedsfører også Moestein pottemuld, der indeholder biogødening (NPK) godkendt til økologisk brug. Leveres i 40 liters poser.
Hans Preisler, Havebladet 3/2016

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk