Havens pleje
Så grøngødning ovenpå kartoflerne

14 17 Mia til haven dæk jordenIMG 0397

Her høstes kartofler under jorddække af honningurt og blodkløver sidst i oktober.
Når kartoffeltoppene er visnet ned af skimmel og fjernet, står jorden pludselig helt bar. Kartoflerne holder sig bedst ved at blive i jorden så længe som muligt, og de sene sorter som ’Sava’ kan blive liggende helt til november måned. For at undgå de ulemper, der er ved at have jorden bar, kan man sagtens så grøngødning ovenpå de uhøstede kartofler. Det kan eksempelvis være den hurtigt voksende honningurt, der strøs ud over bedet gerne med udsigt til regnvejr. Herefter rives let, og planterne vil hurtigt spire i den lune jord og holde den dækket. Grøngødningens rødder generer ikke kartoflerne, og bladene kan endda medvirke til at give skygge, så de øverste kartofler ikke eksponeres for sollys. Når kartoflerne høstes til vinteropbevaring, bliver grøngødningen liggende som jorddække.
Mia Stochholm/Havebladet 3/2016

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk