Havens pleje
Brug græsafklippet til jorddække

26 28 Mia IMG 2411 hvidkløver

Hvidkløver er en vigtig kilde til nektar og pollen for insekterne og giver plænen et kvælstoftilskud, så man roligt kan fjerne græsafklippet indimellem.

Afklip af grønt græs indeholder store mængder kvælstof, der er en alt for vigtig ressource til bare at blive pakket i affaldssække og kørt på genbrugsstationen. Man kan vælge at lade græsafklippet blive liggende på plænen, for at lade gødningen komme tilbage til jorden, eller man kan bruge det til at dække jorden omkring planterne i køkkenhaven, så der dækkes for ukrudt og tilføres gødning. Græsafklip indgår også fint i en pottejordsblanding sammen med lige dele sand og jord, da det sikrer både struktur og næring. Når man fjerner græsafklip fra sin plæne, bliver plænen på sigt mere næringsfattig, hvis ikke der gødes. Det er en stor fordel for den flora, der er mest trængt i naturen nemlig den, der trives under næringsfattige forhold. Man kan faktisk bare læne sig tilbage, så vil der på magisk vis dukke lave kurvblomster op som klokkeblomst, ærenpris, kællingetand, forskellige kløver og måske endda timian. Bare vent!
Mia Stochholm,Havebladet 2/2014

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk