Havens pleje
Plantning af ny hæk

21 P1030975 juli 2012 kolonihave hække Stadion

Før hækken plantes skal jorden forberedes grundigt ved rydning af gamle planter/planterødder, fjernelse af rodukrudt såsom skvalderkål og kvikgræs.

Jorden bearbejdes i ca. en meters bredde. Træk en snor, så du er sikker på hvor midten af hækken er. Grav derefter en rende eller individuelle huller til planterne. Når jorden løsnes med henblik på plantning kan det betale sig at iblande plantestarter for hurtigere etablering af rødderne. Sørg for at rødderne er dækket af jord, planten skal stå i samme dybde som før plantningen. Tryk jorden til og vand, selv om jorden allerede er fugtig. Vandingen får jordkolloiderne til at lejre sig tættere om rødderne. Sørg for vanding det første år og evt. også andet år efter plantning, hvis det er meget tørt. Hækken kan klippes i siderne efter behov, men toppen klippes ikke før endehøjden er nået. Sørg for at hækken ender med at blive ca. dobbelt så bred for neden som for over. Der skal næsten ikke klippes for neden af en hæk.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 1/2016

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk