Havens planter
Høst grøntsagernes genvækst langt ud på efteråret

08 09Mia IMG 2138

Allerede sidst i juli er der mange nye sideskud på vej omkring stokken fra det afskårne hoved på broccoliplanten.

Selv om broccoliens blade er blevet sønderspist af kålsommerfuglens larver sommeren igennem og bare står tilbage som træagtige skeletter, skal man ikke undervurdere den livskraft, der stadig er tilbage i rodnettet. Især for de frøfaste sorter (eksempelvis ’Waltam’), gælder det, at de sætter ét stort hoved og efterfølgende mange små og halvstore sideskud. Dem kan man høste af langt ud på vinteren, indtil planten bukker helt under for frost. Det samme gælder for bladselleri og knoldfennikel, der også sætter nye baby-agtige skud fra den afskårne rod. Ud over, at man kan høste sideskuddene, er det altid en fordel at lade planterne blive i jorden vinteren over for at holde på jordstrukturen og sikre beskæftigelse for jordens mikroliv.
Mia Stochholm, Havebladet 4/2014

 

 

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk