Havens planter
Japanske lygter

14 17 japanske lygter John H sissinghurst 036 notits

Japanlygte er en meget dekorativ og særpræget flerårig plante. Den skal dyrkes med omtanke for den kan let fylde hele haven.

Den kan brede sig lige så meget som skvalderkål. Den har det botaniske navn Physalis. Physalis betyder på latin blære. Der findes mange forskellige arter. Den mest almindelige i Danmark er P. alkekengii. Frugten kan ved modenhed spises mens umodne frugter er giftige. Jeg synes ikke de smager godt. Ananaskirsebær hedder Physalis peruvianus. Denne art får gule frugter og disse kan i sæsonen købes i frugtforretninger. Frugten har en let syrlig smag og er meget velegnet i bl.a. salater. Skal dyrkes frostfrit i væksthus.
Alm. japanlygte bliver ca. 50 cm høj. Skal tørres i august-september. Efter tørring har den stor holdbarhed i dekorationer. De tørrede frugter er usædvanligt dekorative.
John Henriksen, Havebladet 3/2016

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk