Havens planter
Alpine planter

 

07 DSC 6192drivbænke alpin Finn Carlsen

Alpine bede kan have mange udformninger. Hos Finn Karlsen i Sørvad er hele haven omdannet til et eneste stort alpint bed med planter, der blomstrer fordelt i hele sæsonen.

 Finn Carlsen og hans hustru er flittige besøgende på diverse plantemarkeder. De producerer selv mange planter i de dertil indrettede bænke.

Vi besøgte den 1500 m2 store have i maj måned, hvor de typiske forårsplanter var i fuldt udspring. 

 

Tibets blå valmue

07 DSC 6187 Meconopsis betonifolia Tibets blå valmue alpin Finn CarlsenTibets blå valmue Meconopsis betonifolia her den mest fantastiske blå farve. I denne have trives den fantastisk, men det er en af de planter, mange har besvær med.

 

 

 

 

 

 

 

Opret kobjælde

07 Pulsatilla vulgaris fl.pl opret kobjælde alpin Finn CarlsenOpret kobjælde Pulsatilla vulgaris fl. pl. har så fyldte blomster, at man næsten kan være i tvivl om at det er en opret kobjælde, der normalt ses med enkle blomster.

 

 

 

 

 

 

Treblad

07 DSC 6197 Trillium treblad alpin Finn CarlsenTreblad Trillium er en meget spændende plante, der ses i mange surbundsbede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fruesko

07 DSC 6198 Cypripedium fasciculatum orkide alpin Finn CarlsenDenne fruesko Cypripedium fasciculatum er en flot, hårdfør orkide. Finn Karlsen formerer selv sine orkideer ved hjælp af reagensglasmetoden.

 

 

 

 

 

 

 

Pteridophyllum racemosum

 

07 DSC 6199 Pteridophyllum racemosum alpin Finn Carlsenhar ikke noget anbefalet dansk navn, men den er utroligt yndefuld og til trods for de små blomster meget iøjnefaldende på grund af de store blomsterstande.

 

 

 

 

 

 

Snabelkalla

07 DSC 6202 Arisaema snabelkalla alpin Finn CarlsenSnabelkalla Arisaema tilhører en meget stor plantefamilie, der har leveret mange stueplanter, fx filodendron, kalla og fredslilje. Familien rummer dog også en del hårdføre planter, hvortil snabelkalla hører, selv om det ikke er så ofte man finder den i almindelige haver.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 2/2015

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk