Havens planter
Blåregn er en klatre- slyngplante

26 28 blåregn lidt af hvert monets have og zell am zee 032 1 John

Blåregn har det botaniske navn Wisteria chinensis.

 

Jeg har altid syntes, at blåregn er en rigtig morfarplante. Jeg kender ingen klatre- og slyngplanter som kan præstere samme blomsterrigdom som blåregn. Den er sund og kræver ikke den store pasning og beskæring. Blåregn hører til ærteblomstfamilien og bælgene er ligesom hos guldregn giftige. Den vokser bedst i en humusrig og let fugtig jord. Kan opnå en højde på ca. 10 m hvis den ikke beskæres. Hovedstammen beskæres først når den ønskede højde er opnået. Om efteråret fjernes noget af årets nyvækst og i februar-marts skæres sideskuddene tilbage til 2 eller 3 blomsterknopper. Disse knopper er meget større end bladknopperne. Er god som espalierplante og op ad hegn og pergolaer. Pas på nedløbsrør, mellemrum på facader og lign. Blåregne elsker at vokse bag disse elementer og presse/skubbe dem ud. Der findes også en hvid udgave Wisteria chinensis ’Alba’. Den dyrkes på samme måde som den blå udgave.
John Henriksen, Havebladet 2/2014

 

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk