Havens planter
Kalopanax

20 kalopanax072

Et træ, som hvis det skal afprøves i haven, bør placeres på en meget dybmuldet, sandblandet, porøs jord, som er fugtighedsbevarende.

Det er bladene som er interessante, de er store, håndlappede, indskårne og sidder på lange stilke. Blomstringen foregår i august med hvide blomster. Frugten er en stenfrugt, på størrelse med ærter
Da træet kan opnå en pæn størrelse kræver det en velovervejet placering. Beskæring er mulig. Træet plantes til tider for at imponere med de store blade.
Formering kan foregå ved at tage rodstykker, som skæres i 10 cm lange stykker, der stikkes om foråret, evt. i potter i væksthus.
Kalopanax pictus ’Maximowiczii’ har ikke noget dansk navn. Hører til vedbendfamilien (Araliaceae). Der findes også en Kalopanax semptemlobus der har op til 35 cm store blade.
Jann Poulsen, Havebladet 2/2016

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk