Havens planter
Hønsebær

19 20 Cornus canadensis Planteportr Jann

Delvis vintergrøn, lav surbundsplante. Bliver ca. 20 cm høj og breder sig ved underjordiske udløbere.

På de lodrette skud bæres blade, der i skudspidserne danner en krans under den iøjnefaldende hvide blomsterstand. De enkelte blomster er små, sidder samlet i små hoveder med 4 store svøbblade. Blomstringen foregår i maj-juni. Frugterne er skinnende røde og det er en stendrugt. Bladene farves hen på efteråret rødlige og bliver siddende på planten hen mod foråret.
Hønsebær er en surbundsplante, der er velegnet i surbundsbedet og er en fin bunddækkeplante sammen med forskellige rodododendron.
I naturen vokser den i bunden af lyse skove med god fugtighed, det kan efterlignes i kolonihavens surbundsbed.
Planterne kan nemt deles og det giver god mulighed for formering. Delingen foregår ved udløbere om efteråret og tidlige forår.
Hønsebær, Kanadisk hønserbær (Cornus canadensis) hører til kornelfamilien (Cornaceae). Der findes andre hønsebærarter, men den kanadiske hønsebær er ofte den eneste som kan købes.
Jann Poulsen, Havebladet 2/2016

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk