Havens planter
Flytning af asparges

Aspargesplanter kan blive meget gamle og der kan høstes på dem i mange år. Det kan være fristende at finde et nyt voksested til dem, men det er ikke nogen let sag.

Det er meget vanskeligt at flytte en veletableret asparges, det er bedre at købe nye planter i en planteskole eller frøformere. Der findes han- og hunplanter af asparges, og der er en tendens til at hanplanterne giver flere skud – dvs. asparges der kan spises. Når du frøformerer kan du kende hunplanterne fra hanplanterne på at hunplanterne sætter frø, men det sker ikke før andet år, så det er sjældent umagen værd at sortere planterne. Aspargesplanter skal være to til tre år gamle før de tåler at der høstes skud fra dem. Ved for tidlig høst kan planterne svækkes. Husk også at indstille høsten omkring Sankt Hans, så planterne kan nå at udvikle skud, der kan skabe energi til næste års høst.
Grethe Bjerregaard, Havebladet 4/2012

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk