Havens planter
Julerose er vinterblomstrende

15 julerose057

En tidlig, vinterblomstrende staude. Planten har en kraftig rodstok hvorfra først blomsterne og senere bladene kommer.

Blomsterne bæres på en opret, glat stængel, omkring 30 cm høj. I midten af blomsten sidder en krans af støvblade og honningblade. Blomsten er lysende purpurrød. Afskårne blomster kan være gode til at suge vand og kan derfor bruges som afskårne i en vase. Bladene er stedsegrønne og kan danne havens grønne bund om vinteren.

En muldrig, drænet jord, gerne lidt kalkrig, vil passe fint for julerosen at vokse i. Plantes gerne ved stedsegrønne hvor de nedfaldne nåle danner et passende mikroklima og fugtighed omkring planterne. Planten kan blive stående på samme vokseplads i mange år.
Formering sker nemmest ved deling.
Julerose (Helleborus -hybrid 'Atrorubens') hører til ranunkelfamilien (Ranunculaceae). Juleroser fås også med hvide blomster. Til samme gruppe hører påskeklokke og stinkende nyserod.
Jann Poulsen, Havebladet 4/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk