Havens opskrifter
Rosengele

1-2 syrlige æbler, 1,5 l let sammenpressede kronblade af roser, 5-6 hyldeblomstskærme, 1 l vand, 800-1000 g sukker, 2 tsk. Citronsyre, 1 brev geleringspulver

 

Skær æblerne i småstykker med skræl og kernehus. Kom rosenbladene, æblestykker og hyldeblomster i en gryde sammen med vandet og kog i ca. 10 minutter. Hæld det hele i en saftpose og lad det dryppe godt af uden at klemme på posen, så bliver gelen uklar. Hæld saften tilbage i gryden og kog den langsomt op. Bland 2 spsk. sukker med geleringspulver og citronsyre og hæld under omrøring blandingen i en gryde. Tilsæt det resterende sukker og kog atter saften op under omrøring. Lad det koge i ca. 10 minutter. Hæld geleen på skoldede glas, stil dem til afkøling under et rent klæde til næste dag og sæt låg på.
AneMette Olesen, Havebladet 4/2014

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk