Havens opskrifter
Ostefrikadeller med kornblomst og skvalderkål

14 15 525 stuvet hvidmelet gaasefod

Ukrudtet stortrives og mellem alt det vilde grønne er der flere spiselige ukrudtsarter der let kan inspirere til sommermad.

80 g fintrevet ost
25 g flødeost
2 æg
1 spsk. hakket purløg
20 g smør
2 spsk. hakket skvalderkål
60 g havregryn
2 tsk. randblomster af kornblomst.
Rør den revne ost med flødeost og æg. Tilsæt hakket purløg og skvalderkål samt havregryn og lidt urtesalt.
Form farsen til små frikadeller der steges lysebrune på en pande med smør.

Hertil serveres
Stuvet hvidmelet gåsefod
250 g gåsefod hakkes og kommes i 5 dl kogende vand. Det damper til bladene er møre (ca. 6 minutter), vandet sies fra og den kogte plante smages til med lidt urtesalt og ca. 1 spsk. fløde.
Der kan evt. krydres med et nip muskat.
AneMette Olesen, Havebladet 2/2015

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk