Havens opskrifter
Anvendelse af Stevia

17 Stevia SAM 1866

Stevia koncentrat egner sig til sødning af te, kaffe, drikkevarer, drinks, desserter, budding, is m.m.

Her følger et par eksempler på saft og salatsovs.


Jordbær-ananassaft

¾ liter friskpresset ananassaft eller jordbærsaft, usødet
1 banan
1 knivsspids vaniljepulver
¼ tsk. Stevia ekstrakt
Kom alt i frugtpresser og bland det sammen.


Råkostsalat-sovs

1 stort æble
1 ca. 10 cm langt stykke peberrod
1 spsk. citronsaft
1 dl skyr
Tamarisovs
1 stænk Stevia ekstrakt
Blend alle ingredienser til væske i blenderen. Tilbered om ønsket med fintsnittet dild eller persille.


Opskrifterne er fra Barbara Simonsohns bog "STEVIA syndigt sød men kernesund".
Bogen er udgivet første gang i 1999. Senere oversat til dansk ved forlaget SphinX, København.

Anette Gubi Frederiksen, Havebladet 3/20214

Søg i Havehjørnet


Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk