Havens læsestof
Den levende have

For ti år siden udkom Den levende Have af Claus Dalby. Jeg anbefalede bogen dengang som ”en anderledes, men meget fabulerende og inspirerende havebog som jeg gerne anbefaler kolonisterne at læse.”

Mange har fulgt anbefalingen og mener bogen var den havebog, som satte dem i gang. Bogen er for alle, der ønsker en frodig og naturlig vildskab i haven og den er nu genoptrykt med ny forside men er ellers den samme bog.
Efter forord og indledning går turen til England, og så følger i hastigt tempo 17 afsnit med titler som fx: løg i lange baner, blomstring i skyggen, have for en tier, på en øde ø, luksuriøst løv, dejlige dahlier, rosenglæde, blomstrende buske, havemaleri, flammebedet og prydelige græsser. Alt er beskrevet med oplevelse og haveglæde, ledsaget af et væld af flotte farvefotos. Her er tips om planteskoler, dyrkning, plantesammensætninger, rejser, bøger og havemennesker, voksesteder og meget mere. Undervejs fortælles om alle de ting der gør at det hele lykkes og at planterne trives og gror.
Den levende have
Af Claus Dalby
Forlaget Klematis
144 sider for 299,95 kr. vejledende
Hans Preisler, Havebladet 4/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk