Havens læsestof
Smagen af græskar

Halloween er efterhånden også blevet en dansk tradition og på denne tid oversvømmes landet af græskar i alle størrelser og farver.

Men græskar kan også spises og har smagsnuancer af både sødme, muskat og nøddearoma. Forfatteren til en nylig udkommet bog om græskar, Maren Korsgaard, dyrker, som ansat på Pometet, selv ca. 300 græskar om året, og hun giver i bogen gode råd om dyrkning og anvendelse af de tyve mest vel-smagende græskarsorter, samt bringer opskrifter til inspiration. Tilsættes græskar noget surt som eddike, vin, most eller syrlige frugter bringes den rigtige balance i smagen. Og så er det sundt, lavt energiindhold, sunde umættede omega3 fedtsyrer og E-vitamin. God, inspirerende tekst, flotte farvefotos og fine tegninger af Kirsten Ting. Velbekomme.
Smagen af græskar.
Af Maren Korsgaard.
Forlaget Koustrup og CO.
128 sider for 188 kr. vejledende.
Hans Preisler, Havebladet 5/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk