Havens læsestof
Drømmehuse til planter

Væksthuse virker dragende på de fleste.

Førhen var det forbeholdt de kongelige og velstående, at bygge disse orangerier til vinteropbevaring af sjældne og sarte planter og træer, og ethvert herregårdsherskab havde drivhuse, hvor man dyrkede varmekrævende blomster og urter.

I dag har snart sagt enhver kolonihave sit væksthus, først hovedsageligt benyttet til dyrkning af grøntsager, men i dag bruger mange også væksthuset til rekreation og ophold.

Det er præcis denne udvikling ’Drivhusdrømme’ fokuserer på.

Forfatteren Claus Dalby indleder med et fyldigt historisk tilbageblik, ledsaget af gamle tegninger og billeder af genopførte og restaurerede væksthuse. Herefter følger hovedafsnittet med præsentation af at halvt hundrede meget forskellige væksthuse, som Claus Dalby har kørt land og rige rundt, for at finde de mest spændende og originale. Her fortæller ejerne om deres ideer og drømme og hvordan de har ført disse ud i livet lige fra de mest enkle huse med primitiv charme til de mest luksuriøse orangerier.

Samtidig følger en lang række af tips og anvisninger på egnede væksthusplanter, dyrkning, formering, præsentation og pasning.

 

Bogens sidste afsnit indeholder praktiske råd og ideer til, belægninger, indretning, solafskærmning, frostsikring, udluftning og meget mere.

 

Bogen er inspirerende med et væld af tips, flotte fotos og praktiske råd og anvisninger, som enhver kolonist vil kunne få megen gavn af, hvad enten man er ny i haven, eller en dreven væksthusdyrker.

Drivhusdrømme
Claus Dalby
Klematis
298 kr. for 336 sider indb.

Hans Preisler, Havebladet 5/2007

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk