Havens læsestof
Højbede i haven

En ny bog om højbede er udgivet af Nina Ewald, og den rammer lige ned i tidens trend om højbede i kolonihaverne.

Højbede er yderst anvendelige i kolonihavene, de er pladsbesparende, de er nemmere at dyrke planter i og planterne står frodigere, bl.a. fordi jordtemperaturen er højere. Men man skal huske at vande mere. Og så kan de indgå i en havearkitektonisk helhed ved velvalgte materialer, former og placering. Bogen henvender sig til såvel begyndere som garvede havedyrkere og kan læses enten hvert kapitel for sig eller fra en ende af. Den er fyldt med gode råd, tips og inspiration, blandt andet fulgt op af besøg i 7 vidt forskellige spændende højbedshaver. De sidste kapitler handler om materialer og konstruktioner og om hvordan man bygger et højbed, samt hvilke planter der er specielt egnede til dyrkning i højbede. Bogen kan anbefales til alle kolonister og øvrige havefolk.
Højbede
Af Nina Ewald
Forlaget Nice
224 sider for 179 kr. vejledende
Hans Preisler, Havebladet 3/2014

Havehjørnet OBS!

 

Find artkler

 

Vælg det emne du er interesseret i eller brug søgefunktionen. Søgefunktionen finder du herover, emnerne finder du øverst til venstre i vinduet.

 

Har du spørgsmål om planter?

 

Er der noget, du gerne vil vide om planter, så skriv til Grethe Bjerregaard.Du kan normalt forvente svar i løbet af en uge når du bruger denne adresse: gb@kolonihave.dk